Inloggen
NIBC Spaarrekening - lachend vrouw in blauw
Sparen 16 okt. 2023, 00:00 CEST

Sparen zonder betaalrekening: het kan bij NIBC

Sparen bij de bank waar je al een betaalrekening hebt. Het klinkt makkelijk en logisch. Dat is het tot op zekere hoogte ook. Maar: sparen bij de grootbanken levert niet de hoogste rente op. De oplossing? Een spaarrekening bij NIBC, die je koppelt aan je bestaande rekening. Zo kan je bij NIBC sparen zonder betaalrekening te openen.

Wat is het verschil tussen een spaar- en betaalrekening?

Een betaalrekening heb je voor dagelijkse bankzaken, zoals het ontvangen van je salaris of het betalen van rekeningen. Een spaarrekening gebruik je voor het opbouwen van een spaarpotje. De rente die je ontvangt op een spaarrekening, de zogenaamde spaarrente, is vaak een stuk hoger dan de rente op een betaalrekening.

Spaarrekening grootbanken

Bij de bekende banken kun je geen spaarrekening openen als je er geen betaalrekening hebt. Denk aan ING, Rabobank, ABN AMRO, SNS. En ook bij ASN, Regiobank en Knab kun je niet sparen zonder betaalpakket. Bij NIBC kan je wel sparen zonder betaalrekening. Bij ons ligt de rente in meerdere gevallen ook nog eens hoger. Komt dat even goed uit.

Een echte spaarpot

Sparen gaat niet vanzelf. Soms lijkt je spaarrekening wel een verlengde van je betaalrekening. Even snel overmaken als je geen saldo hebt. Handig, maar het helpt je spaardoelen niet. Het voordeel van sparen bij NIBC is dat je spaargeld écht apart staat. Bij een andere bank dan je betaalrekening, dus in een apart spaarpotje. Toch wat extra nodig deze maand? Via de NIBC-app boek je net zo makkelijk over naar je betaalrekening. Dan staat het er alsnog binnen een dag op.

De spaarvoordelen op een rij

Bij NIBC spaar je dus makkelijk en voordelig. Minimum inleg? Hebben we niet. Een spaarrekening openen is bovendien gratis. En je maakt geen kosten voor een extra betaalrekening. Je blijft gewoon klant bij je huidige bank en profiteert tegelijkertijd van de spaarrente bij NIBC. Open direct jouw gratis spaarrekening.

Hoe open je een spaarrekening?

In vier stappen open je een gratis spaarrekening bij NIBC.

Vergelijk spaarrentes

Haal jij het beste rendement uit jouw spaargeld? Vergelijk de spaarrente van NIBC met jouw betaalbank. Bij ons ontvangt iedereen dezelfde rente, ongeacht de hoogte van je spaarbedrag. 

Kan jij je geld wat langer missen? Daarvoor bieden wij een termijndeposito. Op onze termijndeposito's ontvang je een hogere rente. 

Laat jouw geld niet liggen en open nu een spaarrekening bij NIBC.

 

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht