Inloggen
Sparen Zonder spaarekening

Sparen zonder betaalrekening: het kan bij NIBC

Sparen bij de bank waar je al een betaalrekening hebt. Het klinkt makkelijk en logisch. Dat is het tot op zekere hoogte ook. Maar: sparen bij de grootbanken levert niet de hoogste rente op. De oplossing? Een spaarrekening bij NIBC, die je koppelt aan je bestaande rekening. Zonder dat je hiervoor een extra betaalrekening hoeft te openen.

Wat is het verschil tussen een spaar- en betaalrekening?

Een betaalrekening heb je voor dagelijkse bankzaken, zoals het ontvangen van je salaris of het betalen van rekeningen. Een spaarrekening gebruik je voor het opbouwen van een spaarpotje. De rente die je ontvangt op een spaarrekening, de zogenaamde spaarrente, is vaak een stuk hoger dan de rente op een betaalrekening.

Betaalrekening niet verplicht bij grootbanken

Bij de bekende banken kun je geen spaarrekening openen als je er geen betaalrekening hebt. Denk aan ING, Rabobank, ABN AMRO, SNS. En ook bij ASN, Regiobank en Knab kun je niet sparen zonder betaalpakket. Bij NIBC kan dit wel. Bij ons ligt de rente in veel gevallen ook nog eens hoger. Komt dat even goed uit.

Een echte spaarpot

Sparen gaat niet vanzelf. Soms lijkt je spaarrekening wel een verlengde van je betaalrekening. Even snel overmaken als je geen saldo hebt. Handig, maar het helpt je spaardoelen niet. Het voordeel van sparen bij NIBC is dat je spaargeld ├ęcht apart staat. Bij een andere bank dan je betaalrekening, dus in een apart spaarpotje. Toch wat extra nodig deze maand? Via de NIBC-app boek je net zo makkelijk over naar je betaalrekening. Dan staat het er alsnog binnen een dag op.

De spaarvoordelen op een rij

Bij NIBC spaar je dus makkelijk en voordelig. Minimum inleg? Hebben we niet. Een spaarrekening openen is bovendien gratis. En je maakt geen kosten voor een extra betaalrekening. Je blijft gewoon klant bij je huidige bank en profiteert tegelijkertijd van de spaarrente bij NIBC. Open direct jouw spaarrekening.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht