Inloggen
Hale2smkwai
Hypotheken 11 dec. 2023, 12:00 CET

Wat is een desktop taxatie®?

Stel je voor, je wilt je woning laten taxeren, maar je hebt geen tijd of zin in een fysiek bezoek van een taxateur. Geen zorgen, er is een oplossing: de desktop taxatie®. Een onafhankelijke expert taxeert je woning op afstand, zonder dat er iemand bij je thuis hoeft te komen. Dit biedt je niet alleen snelheid en gemak, maar bespaart je ook nog eens kosten.
Een desktop taxatie® is geschikt voor hypotheken met en zonder NHG. Wil je meer weten? Bezoek dan de website https://desktoptaxatie.nl/ voor de meest actuele informatie.

De voordelen van een desktop taxatie®

  • Je krijgt binnen 4 uur een objectieve waarde van je woning.
  • Er is geen fysieke taxatie nodig.
  • De kosten zijn laag en de doorloopsnelheid is hoog.
  • Het is eenvoudig aan te vragen en volledig digitaal.

Wanneer is een desktop taxatie® geschikt voor een NIBC Hypotheek?

Er zijn verschillende situaties waarin een desktop taxatie® handig kan zijn:

Oversluiten van de hypotheek
De desktop taxatie® kan toegepast worden wanneer het gaat om het oversluiten van de hypotheek tot 90% van de marktwaarde. Is de marktwaarde meer dan 90%? Dan zal er een standaard taxatie rapport aangeleverd moeten worden.

Bij een overbrugging
De waarde van het overbruggingspand kan ook worden aangetoond met een (desktop)taxatierapport of een (verkoop)waardebepaling met een maximale verkooptermijn van zes mqaanden.

Bij een verbouwing en/of verduurzaming
Plan je een verbouwing of wil je je woning verduurzamen en daarvoor je hypotheek verhogen? Een desktop taxatie® kan dan de huidige waarde van je woning bepalen.

Let op: NIBC accepteert alleen een Calcasa desktoptaxatie®. Een desktoptaxatie van een ander partij wordt niet geaccepteerd. 

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht