Inloggen

Hypotheken voor starters

Je staat op het punt op je eerste huis te kopen, hoe gaaf is dat! Natuurlijk kan dit ook best een beetje spannend zijn, maar geen zorgen, wij en jouw hypotheekadviseur zijn er om je te helpen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de financiële kant van het kopen van een woning, hebben we een paar belangrijke punten voor je op een rijtje gezet op deze pagina.

#019

Wat is een startershypotheek?

Een startershypotheek is een bijzondere vorm van een hypotheek, speciaal ontworpen voor iedereen die voor het eerst een huis wil kopen en onder de 35 jaar is. Het idee achter een startershypotheek is om jou als nieuwe koper te helpen bij het financieren van je eerste woning. We begrijpen dat je misschien niet dezelfde financiële middelen hebt als ervaren huizenkopers.

Mijn situatie

Maximale startershypotheek berekenen

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  • * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

#020
VOOR EEN MAXIMALE DE START

Financiële steun van ouders

Schenking binnen de familie voor een vliegende start

Versnel de weg naar een eigen woning en maak gebruik van de mogelijkheid om een eenmalige schenking van jouw (schoon) ouders te ontvangen voor de aankaap van jouw woning. Voor 2023 bedraagt dit 28.947 euro.

Familie financiering

Jouw (schoon)ouders kunnen de overwaarde van hun woning opnemen om jouw een lening te verstrekken, ter ondersteuning van de financiering van een deel van de woning. Vraag hiernaar bij jouw hypotheekadviseur.

Familie Stapel Financiering

In een stapel financiering verkrijgt je een extra lening van jouw (schoon)ouders om het ontbrekende deel van de hypotheek te financieren. Belangrijk om te weten:

  • Beide partijen dienen een leen- en schenkovereenkomst te ondertekenen.
  • Jaarlijks wordt de rente en aflossing binnen de schenkingvrijstelling teruggeschonken, waardoor jij financieel niet belast en niet meegerekend hoeft te worden in de financieringslasten.

De voordelen van een NHG hypotheek

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Een NIBC Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

#022 Blue

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht