Inloggen

Hypotheek aflosvormen

Voor beide NIBC hypotheekproducten (NIBC en NIBC Extra Hypotheek) zijn er 3 verschillende aflosvormen (hypotheekvormen). Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. In onderstaande tabel vergelijken wij de verschillen.

Sleutel Huis Blauw

Vergelijk onze aflosvormen

 

Annuitair

Lineair

Aflossingsvrij

Bruto maandlasten

Blijven gelijk Nemen af Blijven gelijk
Netto maandlasten Nemen toe Nemen af Blijven gelijk

Te betalen rente

Neemt af Neemt af

Blijft gelijk

Aflossen Ja Ja Nee

Jaarlijks extra aflossen

Mogelijk Mogelijk Mogelijk
Hypotheekschuld Neemt af Neemt af

Blijft gelijk

Verhuisregeling

Ja Ja Ja

Automatisch vervallen risico-opslag

Ja Ja Ja
  Meer info Meer info Meer info
Aflosvormen hypotheken

Belangrijkste kenmerken

Annuïtair

Bij een annuïtaire hypotheek betaal je een vast bedrag per maand dat uit een deel rente en een deel aflossing bestaat. Zolang het rentepercentage en de looptijd niet wijzigen, blijft dit bedrag gelijk. Meer informatie over een annuïtaire hypotheek.

Lineaire

Kies je voor een lineaire hypotheek, dan betaal je maandelijks aflossing en een deel rente. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag aan aflossing. Hierdoor daalt de hypotheekschuld in een rechte lijn (lineair), net als de rentelasten. Aan het einde van de looptijd is de hypotheek helemaal afgelost. Meer informatie over een lineaire hypotheek.

Aflosvrij

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je tot de einddatum alleen rente betaalt. Omdat je niet aflost, moet je de lening op de einddatum in één keer aflossen. Je hypotheekschuld blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde, tenzij je ervoor kiest om onderweg aflossingen te doen. Meer over een aflosvrije hypotheek.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht