Inloggen

Hypotheek voor starters

Je staat op het punt op je eerste huis te kopen, hoe gaaf is dat! Natuurlijk kan dit ook best een beetje spannend zijn, maar geen zorgen, wij en jouw hypotheekadviseur zijn er om je te helpen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de financiële kant van het kopen van een woning, hebben we een paar belangrijke punten voor je op een rijtje gezet op deze pagina.

#019

Wat is een hypotheek voor starters?

Een hypotheek voor starters is een bijzondere vorm van een hypotheek, speciaal ontworpen voor iedereen die voor het eerst een huis wil kopen. Het idee achter zo'n hypotheek is om jou als nieuwe koper te helpen bij het financieren van je eerste woning. We begrijpen dat je misschien niet dezelfde financiële middelen hebt als ervaren huizenkopers.

Wat is jouw (inkomen)situatie?

een vliegende start

Financiële steun van ouders

 

Schenking binnen de familie voor een vliegende start

Versnel de weg naar een eigen woning en maak gebruik van de mogelijkheid om een eenmalige schenking van jouw (schoon) ouders te ontvangen voor de aankoop van jouw woning. Voor 2024 bedraagt dit 31.813 euro.

Familie financiering

Jouw (schoon)ouders kunnen de overwaarde van hun woning opnemen om jouw een lening te verstrekken, ter ondersteuning van de financiering van een deel van de woning. Vraag hiernaar bij jouw hypotheekadviseur.

Familie Stapel Financiering

In een stapel financiering verkrijgt je een extra lening van jouw (schoon)ouders om het ontbrekende deel van de hypotheek te financieren. Belangrijk om te weten:

  • Beide partijen dienen een leen- en schenkovereenkomst te ondertekenen.
  • Jaarlijks wordt de rente en aflossing binnen de schenkingvrijstelling teruggeschonken, waardoor jij financieel niet belast en niet meegerekend hoeft te worden in de financieringslasten.

Hoeveel kan ik lenen als starter?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  • * Verplicht in te voerenHet maximale hypotheekbedrag kan mogelijk wijzigen op basis van het energielabel. Selecteer het energielabel onder 'Heb je al een nieuwe woning op het oog?'.
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

Veelgestelde vragen over een startershypotheek

#024

Hypotheekadvies voor starters

Heb je vragen of wil je meer weten over het kopen van een woning als starter? Een hypotheekadviseur kan je daarbij helpen of advies geven op basis van jouw persoonlijke situatie. Maak snel een vrijblijvende afspraak bij een onafhankelijk hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht