Contact
Zadelhof Orato
Nieuwsbericht 16 jun. 2023 14:30 CEST

Project Orato: Een kantoorontwikkeling in Amsterdam

Zadelhoff

NIBC X Zadelhoff

In gesprek met Maarten Feilzer van Zadelhoff

Zadelhoff is een gerenommeerd vastgoedbedrijf gevestigd in Amsterdam, dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in de Amsterdamse vastgoedmarkt en inmiddels een indrukwekkende vastgoedportefeuille heeft opgebouwd.

De onderneming staat mede bekend om het ontwikkelen van unieke, niet-reproduceerbare gebouwen, zoals het voormalig Volkshotel aan de Wibaustraat en het voormalig Slotervaart Ziekenhuis. Zadelhoff heeft voor de realisatie van het nieuwbouwproject Orato voor  NIBC gekozen als vastgoed financier.

Project Orato is een indrukwekkende kantoorontwikkeling van 12.000 m² aan de Wenckebachweg in Amsterdam. Het project bevindt zich aan de ringweg A10 en naast de te realiseren nieuwbouw wordt ook het naastgelegen kantoor verduurzaamd, waardoor een compleet en geïntegreerd project ontstaat.

OZ Lunchbreak Copyrightwax

Maarten Feilzer: “Onze focus ligt op het creëren van gebouwen met een herkenbare identiteit, gelegen op prachtige locaties.

Bij het ontwikkelen van Orato wilden we alle aspecten waar wij waarde aan hechten in een gebouw samenbrengen. We hebben gekozen voor een gedurfd ontwerp van OZ Architecten en John Bosch. Het resultaat is een imposant kantoorgebouw van maar liefst 12.000 m², verdeeld over 15 verdiepingen.

Wat Orato echt bijzonder maakt, is dat we bij elke stap hebben nagedacht over de gebruikerservaring. We wilden een kantooromgeving creëren waar mensen graag willen zijn en waar werknemers trots op kunnen zijn. Het geeft het gebouw een menselijke maat, ondanks de indrukwekkende omvang en elke verdieping beschikt over een buitenruimte.

Om aan de hedendaagse duurzaamheidsnormen te voldoen, hebben we bij Orato sterk ingezet op energie-efficiëntie. We hebben gekozen voor een Warmte Koude Opslaginstallatie (WKO), die zorgt voor een duurzame verwarming en koeling van het gebouw en we hebben ook het naastgelegen kantoor betrokken bij de verduurzaming.”

Zadelhoff Borntobewild Copyrightwax V2

“Voor de financiering van dit ambitieuze project hebben we gekozen voor NIBC als onze betrouwbare financiële partner. We hadden eerder al succesvol samengewerkt met NIBC, bijvoorbeeld bij het Noma House-project aan de Zuidas.

Orato is een gebouw waarin we al onze ideeën en principes hebben kunnen verwezenlijken en is een voorbeeld van wat mogelijk is wanneer visie, samenwerking en financiering samenkomen.

We blijven ons inzetten om Amsterdam te verrijken met unieke vastgoedprojecten die niet alleen functioneel zijn, maar ook een verhaal vertellen en mensen inspireren.”

NIBC staat bekend om haar specialisatie in bouwfinancieringen en haar ondernemerschap. Ze waren bereid het project te financieren, ondanks het feit dat er nog geen huurders waren. Dit getuigt van hun vertrouwen in ons als ontwikkelaar en in het potentieel van het project.
Maarten Feilzer, Director Zadelhoff
Streetview 3

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht