Contact
International Campus Group Client Case
Nieuwsbericht 04 okt. 2022 10:00 CEST

Een plek voor studenten die van alle gemakken en services is voorzien

International Campus Group

Untitled Design 6

In gesprek met Rogier Hetterschijt van International Campus over The Fizz

International Campus is een ontwikkelaar, investeerder en verhuurder van studenten- en young professionals huisvesting in Duitsland, Nederland en Oostenrijk en ontwikkelt in onder meer universiteitssteden Utrecht en Leiden studentenwoningen in het concept genaamd The Fizz. Met The Fizz krijgen studenten meer keuze in hun manier van wonen. Op deze twee locaties, waarvan Utrecht al is opgeleverd en Leiden nog in realisatiefase is, kunnen studenten wonen op een plek waar zij alle services en gemakken vinden die zij nodig hebben. Denk hierbij aan ingerichte woningen, maar ook sportgelegenheden, plekken om te ontspannen, groen en bewaakte stallingen.

The Fizz2

Community creëren voor de bewoners

“Voor International Campus is het belangrijk dat we een product creëren waar studenten zich thuis voelen, en waar we een volledige service bieden met ingerichte woningen en gedeelde ruimtes, omdat we het gemeenschapsgevoel voor studenten erg belangrijk vinden. Dit is wat we nu doen in Utrecht met 639 appartementen en een locatie waar nu gebouwd wordt in Leiden waar 394 studentenwoningen worden gerealiseerd.”

The Fizz Utrecht beschikt over veel voorzieningen: gedeelde ruimtes, studieruimtes, een wasruimte en een binnen- en buitengym. De gedeelde ruimtes hebben ieder hun eigen stijl, één met een Play-thema, één met een Chill-thema, waar we onder andere een voetbaltafel, pooltafel en grote schermen met Playstations aanbieden, zodat studenten naast het studeren ook lekker kunnen chillen.”

The Fizz1

Eerste successen en klaar voor de toekomst

Bijzonder aan het project in Leiden is dat het aan de rand van het centrum ligt, op een plek die lang onbebouwd is geweest. Daarmee maken we de stad weer een stukje aantrekkelijker en mooier. Naast het verbeteren van de omgeving denken we ook aan een duurzame toekomst.

Binnen het Leiden-project komt die duurzaamheid in verschillende aspecten tot uiting. Naast een WKO-systeem, is het dak bedekt met meer dan 180 zonnepanelen en wordt er hard gewerkt aan het creëren van groene wanden en een binnentuin, om voor de bewoners een groene woonomgeving te realiseren. Ook hebben alle bewoners inzicht in hun eigen energieverbruik.

“Met International Campus zijn we erg trots dat we het Utrecht project hebben kunnen realiseren, zowel met de ontwikkelaar als met de bouwer, aangezien het project eerder is opgeleverd dan gepland en momenteel ook volledig verhuurd is.”

Met NIBC als partner hebben we dit project tot een succes kunnen maken, het is het ondernemende en oplossingsgerichte denken dat hierbij een verschil maakte. Zo moest bij een van onze financieringen iets langer gewacht worden voordat we de deal konden sluiten, en koos NIBC ervoor om bij ons te blijven. Wij waarderen dan ook de flexibiliteit, klantgerichtheid en het oplossingsgerichte denken van NIBC als onze financiële partner.
Rogier Hetterschijt, Head of Acquisitions International Campus Group Nederland
The Fizz3

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht