Contact
De Oudendal Groep Client Case
Nieuwsbericht 28 okt. 2021, 15:30 CEST

Duurzaamheid op
monumentale schaal in Leiden

De Oudendal Groep

Oudendal Thmbnl (1)

In gesprek met Johan Oudendal van de Oudendal Groep

"De Oudendal Groep belegt, investeert en ontwikkelt al ruim 40 jaar in vastgoed in Leiden en omgeving, met een focus op (rijks)monumentaal vastgoed. Voor het team van de Oudendal Groep is vastgoed een bezieling en daarom is het de missie om meerwaarde toe te voegen aan te ontwikkelen - vaak monumentale - panden. Een voorbeeld is het rijksmonument de Witte Poortkazerne. Daar worden op dit moment 20 luxueuze appartementen gerealiseerd. Het pand dat oorspronkelijk dienst deed als kazerne, is voorheen onder meer als kantoorruimte in gebruik geweest. Op een locatie iets verderop, achter de winkelstraat Breestraat, krijgt Leiden een nieuw hofje, Hof van Zurloh genaamd. Het nieuwe hof met het monumentale pand Maison Zurloh als blikvanger, beslaat 20 panden en zal onderdak gaan bieden aan o.a. een vestiging van Albert Heijn, 25 woningen en een openbare ondergrondse fietsenstalling."

5E5d39536c450

Duurzaam door revitalisatie van monumenten

"De belangrijkste factoren van projecten bij Oudendal Groep zijn kwaliteit, locatie en creativiteit. Door middel van investeren, restaureren en ontwikkelen, maakt de Oudendal Groep Leiden en omgeving elke dag mooier, terwijl er op wordt gelet dat de mogelijkheden binnen de portefeuille altijd optimaal benut worden. Monumenten zijn duurzaam omdat deze vaak vele malen langer meegaan dan huidige nieuwe gebouwen, soms wel 400 jaar. In zo’n lange tijd hebben panden misschien wel twintig bestemmingen gehad en door een hoge kwaliteit te waarborgen blijven deze ook toekomstbestendig. Wat Johan Oudendal betreft, heb je het dus bij de herinrichting en restauratie van monumenten per definitie over duurzaamheid. De Oudendal Groep restaureert - soms eeuwenoud - vastgoed met respect voor het verleden. Dit gebeurt met oog voor duurzaamheid en toekomstige bestemmingen, met gevoel voor de stad én zijn bewoners."

Drie jaar geleden zijn we als Oudendal Groep met NIBC in zee gegaan. Een relatie die door beide partijen als zeer positief wordt gezien. Wij ervaren dat NIBC met ons meedenkt en dat NIBC hierbij denkt als een ondernemer die in kansen denkt. Omdat NIBC net als wij als een ondernemer denkt, begrijp je elkaar sneller en beter.
Johan Oudendal, oprichter Oudendal Groep
De Oudendal Groep Client Case

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht