Contact
DHG Client Case
Nieuwsbericht 28 okt. 2021, 09:00 CEST

Van vervuilde locatie naar duurzaam logistiek centrum

DHG

Thumbnail Moerdijk V2

In gesprek met Marc Strack en Jelle van den Akker van DHG

"DHG is een projectontwikkelaar die ervan houdt om uitdaging uit projecten te halen. Smartlog in Moerdijk is zo’n locatie. Deze plek is de derde Smartlog-ontwikkeling van DHG in Moerdijk. Het betreft een herontwikkeling van het voormalig Conline-terrein van ongeveer 14 hectare. Met deze herontwikkeling is deze locatie veranderd van een fabriek die coating voor buizen produceerde tot een splinternieuw logistiek centrum. Hiermee heeft het hele gebied in aanzien en functie een boost gekregen."

Smartlog 2 Moerdijk Dhg (1)

Geen reguliere bank als partner

"Het project Smartlog Moerdijk is de laatste twee jaar ontwikkeld. DHG heeft hierbij de aankoop van de grond en de hele ontwikkelingsfase, maar ook het hebben van deze locatie als eindbelegging laten financieren door NIBC. Het is de bedoeling van DHG om Smartlog Moerdijk langere tijd aan te houden en het gehele complex is dan ook verhuurd. Bij de ontwikkeling is het fijn om met een bank te werken die zich niet opstelt als een reguliere bank. Als ontwikkelaar is het van belang dat een bank snel en kundig is en kan meedenken. Zeker wanneer het gaat om de wat zwaardere projecten in de portefeuille van DHG. Hierin past NIBC dan ook erg goed als partner."

Moerdijk1 (1)

Genoeg energie voor het hele dorp

"Bij het ontwikkelen van dergelijke locaties is duurzaamheid voor DHG een belangrijke factor. Daarom wordt er altijd gekozen voor concrete duurzame maatregelen waar niet alleen DHG zelf iets aan heeft, maar waar ook de gebruikers van de locaties en gebouwen voordeel uit halen. Dit betekent dat er altijd gebruik wordt gemaakt van led-verlichting met bewegingssensoren en hebben de gebouwen een hoge isolatiewaarde. Het grote dakoppervlak van logistieke locaties zijn erg geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. In het geval van de locatie in Moerdijk ligt er 10MW aan zonnepanelen op het dak. Dit is goed voor de energievoorziening van 3.000 tot 4.000 huishoudens. Al met al een enorme revitalisering voor deze locatie dus."

We hebben de keuze uit diverse banken in Nederland, maar NIBC Bank is ten aanzien van het snel handelen, financieren en fiat krijgen voor ons van wezenlijk belang, en steekt met kop en schouders uit boven andere banken. Dat maakt het een hele plezierige partner.
Marc Strack, Financial Director DHG
DHG Client Case

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht