Contact
Kijkduin 1
Nieuwsbericht 28 okt. 2021 10:30 CEST

Kijkduin moet weer de mooiste badplaats van Nederland worden

FRED Developers

Thumbnail Kijkduin V2

In gesprek met Roeland Voerman van FRED Developers over het project Nieuw Kijkduin

Aan het strand van Kijkduin wordt een hele nieuwe badplaats gerealiseerd, een badplaats die ruimte biedt aan een compleet nieuwe woonbeleving, inclusief een 'vershof', Daily Taste en een uitgebreid winkelaanbod en horecazaken: Nieuw Kijkduin. Een badplaats die zich in stedenbouwkundig en architectonisch opzicht duidelijk onderscheid van alle andere badplaatsen en die wordt gerealiseerd door Fred Developers. Roeland Voerman van FRED Developers vertelt:

“Kijkduin was vroeger een bruisende familiebadplaats voor de inwoners van Den Haag maar is door de tijd in verval geraakt. Met het project Nieuw Kijkduin willen we de potentie van deze prachtige locatie weer in oude luister herstellen. We hebben NIBC benaderd om een bouwfinanciering te structureren voor de realisatie van de commerciele ruimtes en bijbehorend parkeren. Het totale project behelst appartementen en bijbehorende voorzieningen. Fase 2, tevens de laatste fase, wordt in 2023 opgeleverd.”

3094 Kijkduin Ext H3 Strand 01

Samenwerken naar een mooi resultaat

“De lange samenwerking met Jan Willem van Roggen en Hein van der Post heeft er uiteindelijk toe geleid dat de financiering aan ons verstrekt is. NIBC is slagvaardig, oplossingsgericht en in staat maatwerk te leveren. Dat is bij een complex project als dit echt nodig. Het project Nieuw Kijkduin bestaat namelijk uit verschillende functies; we hebben parkeren, we hebben commercieel, horeca, retail en daarboven luxe appartementen die zijn verkocht aan individuele eigenaren. Dat alles maakt het complex. Ondanks deze uitdagingen konden we met NIBC efficient schakelen. Dit komt door het werk van een sterk team van NIBC dat het project goed en snel wist te doorgronden.”

Revitalisatie op een duurzame wijze

“Het project is letterlijk de revitalisatie van dit gebied, waarbij de omgeving in zijn geheel wordt aangepakt. Dit doen we uiteraard met duurzaamheid als belangrijke pijler. Dat hebben we vanaf het begin nagestreefd. We hebben inmiddels een BREEAM Excellent Certificate behaald en we streven naar nog beter, BREEAM Outstanding. We hebben WKO-installaties voor het hele project, zonnecellen op de daken en het complete project is gasloos. Hiermee voldoen we aan de hoogste eisen van duurzaamheid voor een dergelijk project.”

“Het resultaat van onze samenwerking met NIBC is dat we de mooiste badplaats van Nederland kunnen maken! Daar is eigenlijk alles mee gezegd.”

We hebben de samenwerking met NIBC Bank als heel prettig ervaren. Ze zijn slagvaardig, oplossingsgericht, bieden maatwerk en wisten de complexiteit van ons project heel goed te doorgronden. Wat we hier nu mede dankzij NIBC hebben kunnen realiseren, is van Kijkduin weer de mooiste badplaats van Nederland maken.
Roeland Voerman, CEO FRED Developers
Kijkduin 1

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht